Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka budyniowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
jajko 6 szt
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
olej 5 łyżek
ocet 2 łyżki
masło

Przepis i sposób przygotowania na: babka budyniowa

Mąkę pszenną i ziemniaczaną mieszamy z budyniem i proszkiem do pieczenia.Margarynę miksujemy z cukrem i żółtkami,dodajemy olej,ocet i mąkę.Na koniec ubijamy z białek pianę i dodajemy do reszty i delikatnie mieszamy.Formę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą,przekładamy do niej ciasto.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pieczemy godzinę.Babkę smarujemy białą polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 24.09.2011 19:14
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak