Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka biszkoptowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 4 łyżki
cukier 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka biszkoptowa

Kroki postępowania

1
BISZKOPT Odzielić żółtka jaj od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać
Krok 1 - Babka biszkoptowa foto
2
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie wymieszać łyżką.
Krok 2 - Babka biszkoptowa foto
3
Formę na babkę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto do formy
Krok 3 - Babka biszkoptowa foto
4
Włożyć do piekarnika i piec ok.30 minut w 175 stop.
Krok 4 - Babka biszkoptowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 07.11.2014 19:06
Dziękuję
VioletoweKucharzenie 01.10.2014 08:30
jaka równiutka:-)
gosia1988 30.09.2014 21:15
na pewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak