Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka biszkoptowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 3 szt
mąka pszenna 4 łyżki
cukier 4 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka biszkoptowa

Białka ubijamy na sztywno z cukrem,dodajemy żółta potem obie mąki i proszek do pieczenia. Wylewamy ciasto do małej foremki na babkę którą wcześniej nasmarowujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Pieczemy 180 stopni do "suchego patyczka"

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 09.05.2013 21:31
smakowita babka
gacopierz23 09.04.2013 14:14
świetna taka mięciutka
adelajda 06.04.2013 16:03
ja rzadko piekę babkę ale tą na pewno spróbuję !
traktorek 06.04.2013 15:59
piękna foremka a ja szukam fajnej
Bernadeta1 04.04.2013 00:26
swietny pomysł z biszkoptowego ciasta nie pieklam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak