Babka biszkoptowa

Babka biszkoptowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3 szt
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • cukier

    4 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Babka biszkoptowa

Białka ubijamy na sztywno z cukrem,dodajemy żółta potem obie mąki i proszek do pieczenia. Wylewamy ciasto do małej foremki na babkę którą wcześniej nasmarowujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Pieczemy 180 stopni do "suchego patyczka"

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Iwusia 09.05.2013 21:31
smakowita babka
gacopierz23 09.04.2013 14:14
świetna taka mięciutka
adelajda 06.04.2013 16:03
ja rzadko piekę babkę ale tą na pewno spróbuję !
traktorek 06.04.2013 15:59
piękna foremka a ja szukam fajnej
Bernadeta1 04.04.2013 00:26
swietny pomysł z biszkoptowego ciasta nie pieklam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat