Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka bez tłuszczu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier drobny 1 szkl
bakalie 1 szkl
mąka pszenna 1 i 3/4 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 4 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jabłka 4 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Babka bez tłuszczu

Jabłka (duże) obrać i pokroić w kostkę; zasypać szklanką cukru i zostawić na chwilę.
Dodać:
szklankę bakali, mąkę, sodę, proszek do pieczenia i 4 całe jajka. Wszystko delikatnie wymieszać, przełożyć do uprzednio wysmarowanej formy i piec ok godziny w nagrzanym do 180\'C piekarniku.

Ps. Jabłka można zastąpić brzoskwinią z puszki lub innymi mokrymi owocami.
Bakalie - mogą być orzechy włoskie i rodzynki. Bardzo fajnie wyglądają też kolorowe owoce kandyzowane (ananas, zielona papaja, pomarańcza itp. )

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 13.02.2011 11:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak