Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka bananowiec

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukru 3/4 szklanka
margaryna 3/4 szklanki
banan 3 banany
jajko 3 szt.
rodzynki 1/2 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka bananowiec

Kroki postępowania

1
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier i rodzynki wymieszać w jednej misce.
Krok 1 - Babka bananowiec foto
2
Banany zmiksować.
Krok 2 - Babka bananowiec foto
3
Roztopić margarynę i ostudzić. Następnie jajka rozbić trzepaczką w jednej misce, dodać ostudzony tłuszcz, masę bananową, wsypać mąkę z dodatkami i dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Babka bananowiec foto
4
Przekładamy całą masę do foremki wyścielonej papierem. Pieczemy babkę w 180 C około 40 minut.
Krok 4 - Babka bananowiec foto
5
Babka po upieczeniu:)
Krok 5 - Babka bananowiec foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 25.02.2014 21:46
mniam pysznosci
Kasia35 21.02.2014 18:33
ciekawe ciacho
kaprysiek 21.02.2014 14:33
Akurat mam banany i dylemat, czy upiec to, czy też mój nowy przepis sprawdzić.
Marta1986 21.02.2014 13:42
smaczne ciasto
dwa pokoje z kuchnią 21.02.2014 13:17
fajne- muszę zabrać do ulubionych
ada.la 21.02.2014 13:12
ciekawy przepis
Pomocnik 21.02.2014 13:11
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak