Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka bananowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1/2 szklanki
jajko 4 sztuki
olej 3/4 szklanki
mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
szczypta soli
banan 3 sztuki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka bananowa

Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, sodę i szczyptę soli. Jajka ubić mikserem. W trakcie ubijania dodawać cukier, a na końcu dodać oliwę. Banany podusić widelcem, dodać do ubitej masy i wymieszać. Do masy bananowej dodać sypkie produkty i wymieszać. Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Ciasto piec w temp. 180oC przez około 50 minut. Najlepiej pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 29.08.2012 16:55
Pychotka! Uwielbiam !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak