Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA A LA MURZYNEK

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
kakao 25 g
cukier 250 g
jajko 3 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 200 g
szczypta soli
mleko 5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA A LA MURZYNEK

Margarynę rozpuścić,dodać mleko i kakao oraz cukier. Delikatnie gotujemy aż cukier się rozpuści. Odlać 1/2 szklanki masy czekoladowej a resztę wystudzić.
Ubić białka ze szczyptą soli. Wystudzoną masę czekoladową miksujemy,dodając po jednym żółtku. Mąkę i proszek wymieszać w jednej miseczce i połączyć z masą czekoladową.Na koniec dodajemy ubite białka i delikatnie wszystko łączymy. Wlewamy do foremki i pieczemy około 50 minut w 180 stopniach.
Ciepłą babeczkę polewamy masą czekoladową , którą wcześniej odkładaliśmy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 29.12.2013 16:02
pyszna baba
Róża1 27.11.2013 22:24
pyszna !!!!!!!!
Dorota37 13.11.2013 17:40
pyszna babka
Alex_M 13.11.2013 10:39
lubię taką :)
Renata9 11.11.2013 17:10
pyszna ta babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak