Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babk rodzynkowa po mojemu

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50dag
masło 20dag
cukier 20dag
jaja 5
niepełna szklanka mleka
mała torebka proszku do pieczenia.
rodzynki 25dag
aromat waniliowy kilka kropli

Przepis i sposób przygotowania na: babk rodzynkowa po mojemu

Miękkie masło utrzeć mikserem na puch. Cały czas ucieramy i dodajemy cukier, żółtka, na na przemian mąkę z proszkiem do pieczenia. Wczesniej ubijamy białka na sztywną pianę. Do wyrobionego juz ciasta dodajemy sparzone i odsączone rodzynki i pianę z białek. delikatnie mieszmy wszystkie składniki. Formy smarujemy tłuszczem i napełniamy ciastem. Piec od 45 min-60 min. w tem 180stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 16.03.2012 12:40
pysznie wygląda
magical66 02.10.2010 12:26
jest badzo smakowita !!
Lidia11 26.09.2010 14:46
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak