Babeczkowe lody

Babeczkowe lody

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    50 ml
  • cukier

    50 g
  • mąka

    125 g
  • jajko

    2 szt
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyzeczki
  • sól

  • jogurt naturalny

    2 łyzki
  • gorzka czekolada

    1/2 tabliczki
  • POSYPKA

  • dżem

    kilka łyzek
  • rożek

    kilka szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Babeczkowe lody

Kroki postępowania

Krok 1 - Babeczkowe lody foto
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodać cukier, jogurt, olej i jajka i wymieszać
Krok 2 - Babeczkowe lody foto
Do wafelków nakładać po łyżce ciasta, na to łyżeczke dżemu i ponownie zakryć ciastem. Wafelki powtykać w kratke do pieczenia, aby były pionowo i wstawić do piekarnika.
Krok 3 - Babeczkowe lody foto
Piec ok. 15- 20min w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Odwracając wafelki do góry nogami, zanurzać górną część ciasta w czekoladzie. Posypać posypką i pozostawić do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Konczi 25.10.2012 19:29
super, podoba mi się - jednego ciepłego poproszę ;)
GOSIA18 22.08.2012 13:20
ciekawe i eleganckie
Magula 22.08.2012 11:51
Jeszcze łatwiej zrobić je w kubeczkach o prostym dnie, ale w tych tez wychodza jak widac. Polecam
niedozywiona 22.08.2012 08:45
świetny pomysł :D efektowne
stokrotka 22.08.2012 08:45
fajny pomysł
V_kuchareczka 22.08.2012 07:48
super
elficzna 22.08.2012 02:10
bardzo fajne i pomysłowe :)
Sroczka 21.08.2012 22:22
Bardzo pomysłowe. Podoba mi się przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat