Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki z serkiem mascarpone, jeżynami i malinami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 1 sztuka
kompot gruszkowy 300 ml
babeczki kruche 15 sztuk
serek mascarpone 100 g
maliny świeże 20 sztuk
jeżyny 20 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki z serkiem mascarpone, jeżynami i malinami

1. Galaretkę cytrynową rozpuścić wg przepisu w 300 ml soku z kompotu gruszkowego.
2. Ostudzić.
3. Jedną trzecią z tego wymieszać z serkiem mascarpone.
4. Na puste babeczki kruche (ja miałam gotowe) ponakładać kleksy serka z galaretką.
5. W serek powciskać jeżyny i maliny.
6. Każdą babeczkę ostrożnie zalać gęstniejącą galaretką.
7. Do lodowki.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 05.02.2013 07:52
przepyszne ;)
agnieszka214 26.01.2013 18:51
fajne
rjustysia 18.09.2012 21:13
Bardzo smacznie się prezentują
Zdzisław 11.09.2012 20:09
takie na raz do zjedzenia są dobre
edi 11.09.2012 20:08
wspaniałe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak