Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
zielona sałata
150 g -
mąka pszenna
1,5 szkl -
cukier brązowy
1 szkl -
olej roślinny
100 ml -
jajko
2 szt -
proszek do pieczenia
1,5 łyżeczki -
mleko 2%
150 ml
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

Sałatę miksuję wraz z olejem na gładką pastę.

z proszkiem, wszystko musi odbywać się bardzo delikatnie.
Masa, natomiast, musi być gładka i jednolita.
Najlepiej użyć silikonowych foremek do muffinek, ale jeśli takich brak,
zwykłe foremki wykładamy papilotkami lub smarujemy masłem i wysypujemy odrobiną mąki

Podaję z sosem waniliowym.![]()
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się