Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z rodzynkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki tortowej 150 g
mąki krupczatki 150 g
brązowego cukru 50 g
rodzynek sułtańskich 100 g
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 2
mleko 125 ml
olej 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z rodzynkami

Kroki postępowania

1
Do miski wlać mleko, olej i wbić jajka i wymieszać.
Krok 1 - Babeczki z rodzynkami foto
2
Do drugiej miski wsypać obie mąki, cukier brązowy i proszek do pieczenia i wymieszać. Dodać rodzynki i ponownie wymieszać.
Krok 2 - Babeczki z rodzynkami foto
3
Do płynnych składników wsypać suche i wymieszać masę najlepiej widelcem.
Krok 3 - Babeczki z rodzynkami foto
4
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami lub silikonowymi foremkami. Ciastem napełnić foremki ( wyszło 12 sztuk ).
Krok 4 - Babeczki z rodzynkami foto
5
Blaszkę z ciastem do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 20 minut.
Krok 5 - Babeczki z rodzynkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 09.02.2013 19:03
super wyglądaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak