Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z rabarbarem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 30 dag
cukier puder 2 łyżki
margaryna 150 g
woda zimna 4 łyżki
sól 1 szczypta

Budyń

budyń śmietankowy 1 op
mleko 1,5 szkl

Oraz

rabarbar 35 dag
cukier puder 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z rabarbarem

Kroki postępowania

1
Z mąki , szczypty soli, posiekanej margaryny i wody zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 30 minut.
Krok 1 - Babeczki z rabarbarem foto
2
Foremki na babeczki wysmarować masłem i obsypać mąką.
Krok 2 - Babeczki z rabarbarem foto
3
Budyń ugotować według przepisy i ostudzić.
Krok 3 - Babeczki z rabarbarem foto
4
Rabarbar oczyścić i pokroić w kostkę, wymieszać z cukrem pudrem.
Krok 4 - Babeczki z rabarbarem foto
5
Przygotowane foremki wylepiamy ciastem i podpiekamy je ok 10 minut. Zostawiamy trochę ciasta na kratkę.
Krok 5 - Babeczki z rabarbarem foto
6
Do podpieczonych babeczek nakładamy budyń i posypujemy rabarbarem.
Krok 6 - Babeczki z rabarbarem foto
7
Z reszty ciasta przygotowujemy kratkę i układamy na babeczkach. Wkładamy je do piekarnika i pieczemy jeszcze ok 30 minut,. Po upieczeniu studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
Krok 7 - Babeczki z rabarbarem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak