APM

Babeczki z połówkami jabłek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    60 gram
  • mąka ziemniaczana

    60 gram
  • jajko

    2 sztuka
  • cukier

    70 gram
  • masło

    125 gram
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczka
  • jabłko

    3 sztuka
  • sok z cytryny

  • cynamon

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać margarynę i wciąż ucierać na gładką masę.

Przesiać mąki z proszkiem do pieczenia. Na koniec delikatnie wmieszać ubite na sztywno białka.

Foremki do babeczek wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Nakładać łyżką porcje ciasta.

Jabłka obrać przekroić na połówki, skropić sokiem z cytryny, układać na babeczkach lekko dociskając. Oprószyć cynamonem.

Piec 30 minut w 190'.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 01.09.2015 21:22
apetyczna propozycja
dwa pokoje z kuchnią 04.12.2012 14:34
proste i apetyczne!
AURELKA 04.12.2012 10:57
znakomite
wyattearp 04.12.2012 07:56
SUPER
miroslawa 04.12.2012 03:50
super pomysł
Noruas 04.12.2012 02:45
Fajny pomysł, muszą być pyszne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat