Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z połówkami jabłek

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 60 gram
mąka ziemniaczana 60 gram
jajko 2 sztuka
cukier 70 gram
masło 125 gram
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczka
jabłko 3 sztuka
sok z cytryny
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z połówkami jabłek

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać margarynę i wciąż ucierać na gładką masę.

Przesiać mąki z proszkiem do pieczenia. Na koniec delikatnie wmieszać ubite na sztywno białka.

Foremki do babeczek wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Nakładać łyżką porcje ciasta.

Jabłka obrać przekroić na połówki, skropić sokiem z cytryny, układać na babeczkach lekko dociskając. Oprószyć cynamonem.

Piec 30 minut w 190'.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 01.09.2015 21:22
apetyczna propozycja
dwa pokoje z kuchnią 04.12.2012 14:34
proste i apetyczne!
AURELKA 04.12.2012 10:57
znakomite
wyattearp 04.12.2012 07:56
SUPER
miroslawa 04.12.2012 03:50
super pomysł
Noruas 04.12.2012 02:45
Fajny pomysł, muszą być pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak