Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki z pasztetową

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
margaryna 1 szt
jajko 4 zółtka
sól szczypta
ser żółty 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki z pasztetową

mąke przesiewamy i wyrabiamy z margaryna proszkiem solą i żółtkami na jednolita ciasto jeśli by ciasto było za gęste dodajemy trochę śmietany. Foremki na babeczki smarujemy smalcem. ciasto rozwałkowujemy na 2 cm i wykrawamy na wielkosc foremek wypełniamy foremki ciastem i pieczemy ok 20 min. Wyjmujemy upieczone babeczki. Po tym czasie do foremek wkładamy pasztetową i posypujemy startym serem. zapiekamy tylko kilka minut przed podaniem by były gorace i ser sie rozpuscił. Babeczki najlepsze są z swojska pasztetową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 08.11.2012 20:58
cos innego
Kekerboom 03.11.2012 15:17
super
ewka1978 03.11.2012 14:35
ciekawy i oryginalny pomysł
jolanta19 03.11.2012 14:07
dobry pomysł
angelika14 03.11.2012 14:04
takich babeczek jeszcze nie jadłam
halina17 03.11.2012 13:34
Smaczne babeczki.
Marta1986 03.11.2012 13:01
niam niam
Marta1986 03.11.2012 13:01
niam niam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak