Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z papryką, szpinakiem i serem feta

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
ziemniaki 2 małe
szpinak świeży garść
papryka czerwona 1/3 szt
ser feta 1/3 szt
szczypiorek
jogurt grecki 2 łyżki
masło 1 łyżeczka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z papryką, szpinakiem i serem feta

Obieramy ziemniaki, kroimy w drobną kostę i gotujemy ok. 5 min z odrobiną soli.

Jajka rozbijamy do miseczki i ubijamy. W osobnym naczyniu mieszamy zblanszowany szpinak, podsmażone paseczki papryki, ser feta, szczypiorek i ugotowane ziemniaki, jogurt, doprawiamy solą i pieprzem. Małe foremki do babeczek smarujemy roztopionym masłem, wlewamy masę jajeczną do 1/3 wysokości i dopełniamy farszem.

Z podanej ilości wyjdzie 10 babeczek.

Pieczemy ok. 10 min w 160C termoobieg.

Babeczki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 14.06.2012 13:18
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak