Babeczki z otrębami i jogurtem naturalnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • otręby owsiane

    1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka
  • kakao

    2 łyżki
  • olej

    1/3 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • jogurt naturalny

    250 gram
  • miód lipowy

    5 łyżek
  • masa krówkowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie:
Wsypać wszystkie suche składniki do miski i wymieszać. Dodać jajko, olej, jogurty wymieszać. Na koniec dodać miód i jeszcze raz mocno wymieszać. Przełożyć do foremek-nakładać do ¾ wysokości (ja używam silikonowych-takie przed użyciem należy wysmarować olejem).Piec w temperaturze 180 st. 30 - 40 min. udekorować masą kajmakową.
lusia13531
Babeczki będą mokre więc nie sugerować się metodą patyczka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat