Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z nadzieniem pomidorowym
Pomidory parzyć, obrać, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Boczek pokroić w słupki. Masło roztopić na patelni, wrzucić boczek i cebulę, zrumienić.
12 foremek do babeczek natłuścić. Ciasto rozwałkować. Talerzykiem o średnicy nieco większej niż dno foremek wyciąć dwanaście krążków, wyłożyć nimi foremki. Tak przygotowane babeczki wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 10 min. w temp. 160 stopni.
Jajka rozmącić ze śmietaną, przyprawić solą, pieprzem i ziołami, wlać na podpieczone babeczki. Na wierzchu położyć plastry pomidora i boczek z cebulką. Babeczki piec jeszcze przez 15 min. w temp. 160 stopni. Gotowe posypać całymi orzechami ziemnymi.