Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z musem brzoskwiniowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gotowych kruchych babeczek 1 opakowanie
brzoskwiń w syropie 1 puszka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
czekolady 0,5 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z musem brzoskwiniowym

Brzoskwinie otworzyć, odcedzić i przełożyć do miski. Sok z brzoskwiń przelać do garnuszka. Brzoskwinie zmiksować na mus. Sok z brzoskwiń zagotować i dodać żelatynę, wymieszać i ostudzić. Gdy żelatyna lekko ostygnie przelać do zmiksowanych brzoskwiń i wymieszać. Babeczki ułożyć na tacy. Musem napełnić babeczki. Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać wierzch babeczek. Wstawić do lodówki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak