Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z mięsa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka
kura lub kurczak 1 ćwiartka
cebula 1 duża
oliwki zielone 15 szt
jajko 2
sól
pieprz
włoszczyzna do wywaru
Bułka tarta klasyczna Prymat do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z mięsa

Mięso dokładnie oczyścić, zalać zimną wodą, dodać włoszczyznę i ugotować do miękkości mięsa.
Mięso oddzielić od kości i zmielić w maszynce do mielenia (można razem z włoszczyzną z wywaru).
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, podsmażyć na oleju, dodać do mięsa. Oliwki osączyć, pokroić w krążki, dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać przyprawy, wymieszać.
Foremki na muffinki ściśle wypełnić masą mięsną , posypać bułka tartą. Piec ok 20 min w temp 180 st.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 31.10.2014 10:47
fajny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak