Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z masą truskawkową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
żółtko jajek 4 szt
masło 30 dag
cukier puder 15 dag
sól 1 szczypta
syrop truskawkowy 0,5 szklanki
kefir 1 szklanka
masło 25 dag
cukier puder 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z masą truskawkową

Przygotowujemy babeczki: masło zagniatamy z cukrem pudrem /15 dag/, żółtkami, mąką i solą. Powstałym ciastem wylepiamy natłuszczone foremki, nakłuwamy wykałaczką i pieczemy ok. 15 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Przygotowujemy masę: masło ucieramy z cukrem pudrem na gładką masę. Następnie, ciągle miksując, wlewamy kefir i ucieramy aż masa stanie się gęsta. Dodajemy syrop truskawkowy i dokładnie mieszamy. Masą wypełniamy wystygnięte babeczki. Dekorujemy według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 15.12.2013 15:02
super babeczki :)
Alex_M 20.01.2013 00:57
pysznosci!
aisoglam 19.01.2013 23:00
Ciekawa masa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak