Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z masą kajmakową i orzechami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 1 szkl
cukier puder 3 łyżki
masło 100 g
jajko 1 szt
orzechy włoskie do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z masą kajmakową i orzechami

Z podanych składników (oprócz masy kajmakowej i orzechów)zagnieść kruche ciasto. Odstawić w chłodne miejsce , przykryć folią i poczekać około 30 minut. Po tym czasie ciasto nałożyć do wysmarowanych tłuszczem foremek. Na samym końcu piec w 180 C około 30 minut(aż będą lekko przyrumienione). W międzyczasie masę kajmakową lekko podgrzać. Po upieczeniu babeczki wyjąć z formy. Do szprycy umieścić kajmak i wycisnąć go na przygotowane babeczki. Od razu na wierzchu umieszać orzechy włoskie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak