Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z kremem waniliowo- orzechowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 300 gram
masło lub margaryna 150 gram
cukier 80 gram
żółtko jajek 3 sztuki
śmietana 18 proc 4 łyżki
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki

Krem

budyń waniliowy 1 opakowanie
mleko 2 szklanki
margaryna 250 gram
orzechy włoskie 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z kremem waniliowo- orzechowym

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiać do miski. Połączyć z proszkiem do pieczenia. Następnie posiekać z margaryną.
Krok 1 - Babeczki z kremem waniliowo- orzechowym foto
2
Żółtka ubić z cukrem. Następnie dodać do mąki. Na końcu wlać śmietanę.
Krok 2 - Babeczki z kremem waniliowo- orzechowym foto
3
Składniki wyrobić na jednolite ciasto.
Krok 3 - Babeczki z kremem waniliowo- orzechowym foto
4
Ciasto rozwałkować na stolnicę, grubość ok. 0,5 cm. Wylepiać foremki.
Krok 4 - Babeczki z kremem waniliowo- orzechowym foto
5
Piec w 180 stopniach ok. 15 minut. Budyń ugotować na mleku. Wystudzić.
Krok 5 - Babeczki z kremem waniliowo- orzechowym foto
6
Zimny zmiksować z margaryną. Masę połączyć z mielonymi orzechami. Powstały krem nakładać do foremek. Można dekorować polewą czekoladową.
Krok 6 - Babeczki z kremem waniliowo- orzechowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 17.06.2014 20:09
pyszne babeczki
Ola1young 17.06.2014 12:50
ładne i smaczne babeczki,proszę o jedną ;)
Megg 17.06.2014 11:51
apetyczne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak