Babeczki z kremem w środku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 sztuki
  • mąki

    1 szklanka
  • cukru

    0,5 szklanki
  • proszku do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier waniliowy

  • krem czekoladowy

    1 opakowanie
  • cukierków

    10 sztuk
  • perełki cukrowe

    10 sztuk
  • lukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Babeczki z kremem w środku foto
Białka ubić na sztywną pianę.Wsypać cukier oraz cukier waniliowy i dalej ubijać.Następnie dodawać po jednym żółtku nie przerywając mieszania.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać drewnianą łyżką.Przygotować papierowe papiloty
Krok 2 - Babeczki z kremem w środku foto
.Na spód wyłożyć trochę masy a następnie łyżeczkę kremu i ponownie masę.Wypełnić tak każdą babeczkę.Piec w piekarniku ok 20-25 min w 180 stopniach.
Krok 3 - Babeczki z kremem w środku foto
Po upieczeniu ostudzić.Rozrobić lukier i polać wierzch babeczek.Cukierki pokroić na kawałki i ułożyć.Posypać kolorowymi perełkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aneta41 13.01.2013 18:02
znakomite
Habibi 25.08.2012 08:12
Ciekawy pomysł :)
caralajna 13.07.2012 17:27
apetyczne :)
Marta1986 10.07.2012 19:12
cukierków najlepiej miękkich może być właśnie ptasie mleczko lub z jakimś nadzieniem ale nie płynnym:-)
Cukiereczek13 05.07.2012 09:20
pysznie wygladaja :) myslalam, ze to ptasie mleczko :)
tessinka 05.07.2012 08:30
A jakich cukierków użyć do dekoracji?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat