Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z kremem czekoladowo-pomarańczowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

babeczki kruche 12 szt
czekolada mleczna 100 g
czekolada deserowa 100 g
sok z pomarańczy 1/2 pomarańczy
serek mascarpone 200 g
kolorowa posypka

Porada

Do kremu można dodać parę kropli olejku pomarańczowego do ciast, a czekoladę mleczną zastąpić taką z nadzieniem pomarańczowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z kremem czekoladowo-pomarańczowym

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Mascarpone miksujemy dodając po trochu sok z pomarańczy. Następnie dodajemy po trochu rozpuszczoną i przestudzoną czekoladę, po każdej porcji miksując. Gdy składniki się połączą, przekładamy krem do szprycy cukierniczej i napełniamy korpusy babeczek. Wierzch dekorujemy różnymi posypkami. Gotowe babeczki wkładamy na godzinę do lodówki, żeby krem stężał.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 07.01.2016 21:24
bardzo ładne
ania2610 07.01.2016 19:11
wyglądają tak pysznie, że pewnie długo nie stały :)
Mniam 07.01.2016 11:30
Skusiłabym się na takie babeczki :)
iziona 07.01.2016 10:05
Z wielka ochotą porwałabym jedną :)
MałaMi89 06.01.2016 22:50
Piękne i bardzo smaczne - to połączenie to zdecydowanie moje smaki! :)
RenataZ-et 06.01.2016 22:11
wyglądają bardzo apetycznie
Ewa Wojtaszko 06.01.2016 21:58
wyglądają kusząco
wwwiolka 06.01.2016 20:41
Bardzo fajny przepis.
Megg 06.01.2016 20:34
piekne babeczki
norweska20 06.01.2016 20:12
apetycznie się prezentują
kd045 06.01.2016 20:09
ale fajny deserek ;)
Malinka 06.01.2016 19:55
I jak tu się nie skusić... :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak