Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z jagodami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 3/4 szklanki
mąka 1 i 1/2 szklanki
jajko 3
mleko 1/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jagody

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z jagodami

Do miski wkładamy margarynę, cukier waniliowy, cukier, mąkę, jajka, mleko oraz proszek do pieczenia, po czym wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. Na blasze układamy papierowe foremki. Następnie do foremek nakładamy po łyżce ciasta, układamy jagody i przykrywamy również łyżką ciasta. Babeczki wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 25-30 minut w temp. 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 27.09.2014 13:20
ładne są :)
EmciaPichci 16.09.2014 08:39
fajnie Ci wyszły :)
Kejti 13.09.2014 15:30
Mniam,smacznie się prezentują :-)
Adam/ZUB3R 12.09.2014 23:15
smaczne babeczki
noninka77 12.09.2014 22:45
Wspaniałe :)
Jusiaa 12.09.2014 21:45
To coś dla mnie :) pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak