Babeczki z jabłkami

Babeczki z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki na babeczki

  • mąka pszenna

    250 gram
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier

    3/4 szklanki
  • cukier waniliowy

    32 gramy
  • jajka

    2 szt
  • mleko 2 %

    1 szkanka
  • olej rzepakowy

    1/2 szklanki
  • jabłko

    1 szt
  • rodzynki

    3 garście

Lukier

  • cukier puder

    1 szklanka
  • sok jabłkowy

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Babeczki z jabłkami  foto
Do misy wkładamy jaja,cukier i miksujemy do uzyskania puszystości.
Krok 2 - Babeczki z jabłkami  foto
Dodajemy mleko,olej i mieszamy.
Krok 3 - Babeczki z jabłkami  foto
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do reszty składników.
Krok 4 - Babeczki z jabłkami  foto
Mieszały łopatką ciasto, na końcu dodajemy pokrojone w kosteczkę jabłuszko( ze skórką) oraz rodzynki. Formę do babeczek smarujemy olejemy i wlewamy ciasto.Pieczemy 20 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu polewamy przygotowanym lukrem z cukru pudru i soku jabłkowego.
SmakolykiJoanny
Jabłuszko możecie dodać jakie lubicie, zamiast rodzynek można dać żurawinę,orzechy.Jeśli jesteście na diecie to zamieńcie cukier na ksylitol.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat