Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z jabłka, wytrawne.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1 szt
szynka szwarcwaldzka 3 plastry
seler naciowy 3 łodyga
sok z cytryny 1 łyżka
cukier puder 1 łyżeczka
pieprz, sól
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z jabłka, wytrawne.

Jabłko pokroić na 3 grube plastry.
Jabłka lekko obgotować, seler tylko blanszować.
Plastry jabłka oprószyć pieprzem, położyć zwiniętą szynkę i posypać cienkimi paseczkami selera.
Pokropić sosem :wymieszać-1 łyżkę oliwki ,1łyżeczkę musztardy ,1 łyżeczkę aceto balsamico .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata999 03.03.2014 16:21
Ciekawa "babeczka".Smakuje mi.
Gabi44 27.02.2014 19:23
Ładna przystawka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak