Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z galaretką, wiśnią i polewą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
galaretka wiśniowa 1 opakowanie
polewa czekoladowa 100 gram
wiśnie w syropie 100 gram
mąka pszenna 4 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier drobny 1 szklanka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z galaretką, wiśnią i polewą

Białka oddzielić od żółtek. Galaretke przyrządzic wedle przepisu na opakowaniu. Białka ubić na sztywną pianę z solą i cukrem. Do piany dodać żółtka, delikatnie wymieszać. Następnie dosypać mąki i proszek do pieczenia. Wymieszać. Ciasto nabierać łyżką i napełniać do połowy foremki na babeczki(mi wyszło 40). Piec ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone wyjąć z foremek. Łyżeczką robić w nich zagłębienia. Do każdego wkładać po 1 wiśni. Zalewać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na ok.30 minut. Na koniec polać chłodną polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 08.02.2014 18:58
Babeczki proste i smaczne.
IwonaKa 27.08.2013 18:49
zjadłabym taką chętnie
adelajda 27.07.2013 14:23
pyszności !!!!
pierniczkowo 12.03.2013 10:27
na pewno pyszniutkie:)
PaniMISIOWA 11.03.2013 20:47
fajne te babeczki
Janina 11.03.2013 20:02
Są wspaniałe
V_kuchareczka 11.03.2013 18:53
ciekawy pomysł
kokoszka
kokoszka 11.03.2013 18:42
pycha ciacho
teresa18 11.03.2013 17:48
doskonałe polączenie
noninka77 11.03.2013 17:22
pychotka:)
Juleczka20 11.03.2013 17:21
ciekawe babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak