Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z czekoladą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 300 g
proszek do pieczenia 0,5 opak
cukier puder 100 g
tłuszcz 100 g
jajko 2 szt
kwaśne mleko 3 łyżki
czekolada w posypce 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z czekoladą

Przesianą mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia, posiekać z tłuszczem, zrobić dołek, wbić jajka, dodać kwaśne mleko i czekoladę w posypce.
Składniki wymieszać, zagnieść ciasto, wałkować na grubość 1/2 cm. Ciasto nakładać do specjalnych foremek, piec na złoty kolor w dobrze nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jusztyska 05.01.2011 20:26
pewnie dobre
Justyna70 27.10.2010 11:32
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak