Babeczki z czarną porzeczką.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • cukier

    1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1/2 opakowania
  • olej

    1/4 szklanki
  • jajo

    1 sztuka
  • czarna porzeczka

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mokre składniki (mleko, jajo i olej) mieszamy w jednej misce.
W osobnej misce mieszamy wszystkie suche składniki.
Następnie do suchych składników dodajemy te mokre.
Na sam koniec dodajemy czarną porzeczkę.
Ciasto rozkładamy do foremek. Pieczemy ok 20-25min w 180C.
Przepis na ok 12 babeczek.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat