Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z czarną porzeczką.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 opakowania
olej 1/4 szklanki
jajko 1 sztuka
czarna porzeczka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z czarną porzeczką.

Mokre składniki (mleko, jajo i olej) mieszamy w jednej misce.
W osobnej misce mieszamy wszystkie suche składniki.
Następnie do suchych składników dodajemy te mokre.
Na sam koniec dodajemy czarną porzeczkę.
Ciasto rozkładamy do foremek. Pieczemy ok 20-25min w 180C.
Przepis na ok 12 babeczek.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak