Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z chałwą

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 125 gram
mąka 1,5 szkl
cukier 1/3 szkl
cukier waniliowy 1 łyżeczka
jajko 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Krem:
margaryna 250 gram
cukier puder 3 łyżki
chałwa 30 waniliowa

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z chałwą

1. Ze składników zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię aluminiową i włożyć na pół godz do lodówki. Foremki do babeczek natłuścić i cienko wysypać mąką. Ciasto rozwałkować, wylepić babeczki. Piec 15 min w temp. 200st. Lekko przestudzić i wyjąć z foremek.
2. Margarynę utrzeć z pudrem, dodawać po trosze chałwy. Kremem napełnić babeczki, dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 18.02.2017 15:21
Jak ładnie wyglądają
ben-ka 04.12.2016 11:02
Bardzo apetyczne i ten dodatek chałwy....pychota !
RenataZ-et 15.12.2013 21:48
wyglądają tak świetnie, że aż szkoda byłoby mi je zjeść ;)
adelajda 12.08.2013 15:12
chałwy nie odmówię
Iwusia 07.05.2013 23:15
prezentują się wyśmienicie :)
Anna169Hosz 13.12.2012 19:07
Woww! Wyglądają obłędnie!
mufinka79 06.12.2012 21:40
Piękne :)
Mariusz10 05.05.2012 19:18
fantastycznie podane
iziona 18.02.2012 19:50
Piękne :)
caralajna 13.01.2012 21:55
wyglądają rewelacyjnie..bardzo lubię chałwę i kruche babeczki..
Monika111 13.01.2012 15:23
Fajne słodkości :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak