Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z budyniem i pistacjami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z budyniem i pistacjami

korpusiki\"

90g masła
1/4 łyżeczki soli
25ml zimnego mleka lub wody
125g mąki

wypełnienie:
2 opakowania budyniu waniliowego

maliny
posiekane pistacje

Wszystkie składniki na spód rozcieramy w misce. Małę woremki do babeczek wylepiamy ciastem. Chowamy do lodówki na 2 godziny.
Piekarnik nagrzać do temp. 180st.C. Wyjąć foremki z ciastem, wyłożyć papierem do pieczeniai wypełnić suchą fasolą. Piec 15 minut.

Przygotować budyń wg. instrukcji na opakowaniu.
Napełnić nim korpusy, przykryć malinami i posypać pistacjami.SMacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak