Babeczki z budyniem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • masło

    15 dag
  • cukier puder

    10 dag
  • żółtko jajek

  • budyń śmietankowy

  • szczypta soli

  • mleko

    1,5 szkl
  • cukier do smaku

  • masło do foremek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło posiekaj z mąką , dodaj cukier puder, żółtka i tą szczyptę soli , wyrabiamy kruche ciasto. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki, a w między czasie budyń ugotuj na mleku z dodatkiem 2 łyżek cukru , ostudz. Odkrajamy 1\\3 ciasta a resztę rozwałkuj na grubość 1\\2 cm. Foremki natłuśćmy masłem ustaw je blisko siebie , za pomocą wałka przenieś ciasto na foremki i dociśnij. Wałkiem odetnij górę ciasta. Do każdej foremki włóż po łyżce budyniu. Przykryj krążkami z reszty ciasta i zlep. Pieczemy tylko 30 minutek w temp 200 st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 21.11.2012 11:28
lubię
rutynka 28.10.2011 09:08
rewelacyjne mniam
Margo1 09.11.2010 16:12
dzięki
goofy9 09.11.2010 12:11
smacznie wyglądają
edyta18-20 27.10.2010 20:53
pyszne
Justyna223 27.10.2010 20:49
świetne babeczki uwielbiam takie słodkości z budyniem
misia53 30.09.2010 23:08
Och , jakie śliczne babeczki!
Margo1 23.09.2010 15:39
Będę robiła jeszcze to zapraszam....
matii6 20.09.2010 20:40
ale fajne te babeczki
alaaa 20.09.2010 20:05
fajne babeczki zjadło by się

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat