Babeczki z budyniem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bydyń smietankowy

    1 sztuka
  • mąka

    4 szklanki
  • cukier

    1 1/3 szklanki
  • masło

    20 dag
  • jajko

    2 sztuki
  • proszek do pieczenia

    4 łyzeczki
  • kakao

    2-3 łyżeczki
  • mleko

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Budyń skaldniki:
1 budyń waniliowy
mleko 1/2 litra
cukier 2 łyzeczki
masło 1 łyżeczka

Budyń przygotowuwujemy zgodnie zpzrepisem na opakowaniu.

Ciasto ba babeczki: MAsło wrzucamy do garnuszka, rozpuszczamy je na ogniu. Do rozpuszczonego masła dodajemy jajkoa, proszek do pieczenia, kakao, cukier, mleko 2 szklanki i mąkę- czyli pozostałe skladniki opróćzbudyniu wymienionego w skladnikach do przepisu. Wszystko ze soba miksujemy.


Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni. Musimy miec naszykowane papilotki papierowe, silikonowe itp. Jakie kto ma;) Nastepnie wypełniamy je masą tak 1/2 makxymalnie. Wykaldamy łyżeczkę budyniu i nastepnie polewamy masa babeczkowa by budyń został przykryty .
Pieczemy przez okres około 20 minut tak średnio. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aneta41 11.04.2012 12:48
jejku muszą być znakomite!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat