Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z brzoskwiniami i likierem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka krupczatka 2 szklanki
margaryna 200 g
żółtko jajek 2
cukier puder 10 łyżek
masa
masło 1 kostka
budyń śmietankowy 1
mleko 0,5 l
cukier puder 4 łyżki
brzoskwinie w puszce 1 puszka
likier truskawkowy
blue curacao
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z brzoskwiniami i likierem

Margarynę posiekać. Dodać przesitowaną mąkę, żółtka i cukier puder. Wszystko razem posiekać. Składniki musza być całkowicie połaczone,a jeśli chcemy ugniatać ręcznie należy uważać by zbytnio nie ogrzać ciasta. Włożyć na kilka minut do lodówki. Zimnym ciastem wylepiec foremki do babeczek uprzednio wysmarowane margaryną.
Ugotować budyń na mleku. Ostudzić. Masło utrzec na puch. Pod koniec dodać budyń i cukier puder. Zmiksować.
Na zimne babeczki nałożyć masę. Na nią położyć brzoskwinie- srodkami na wierzch.
Po 1 łyzeczce zelatyny rozpuścić w 5 łyzkach likieru. Kiedy zacznie tężeć Paloc na brzoskwinie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaeM 14.06.2012 13:14
fajne
MagdaeM 14.06.2012 13:14
fajne
Rafał10 14.06.2012 09:03
mniam mniam:)
barbarella 13.06.2012 21:44
Super:-)
Paweł10 13.06.2012 21:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak