Babeczki z borówkami i truskawkami

Babeczki z borówkami i truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • mąka pszenna

    120 g
  • cukier

    80 g
  • masło

    110 g
  • jajko

    2 sztuki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mleko

    3 łyżki

krem

  • serek śmietankowy

    200 g
  • masło

    100 g
  • cukier puder

    125 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Babeczki z borówkami i truskawkami

Mąkę i proszek do pieczenia przesiać di miski. W misce utrzeć na puch masło i cukier, następnie połączyć masę z jajkami. Na koniec wymieszać z suchymi składnikami z drugiej miski. Formę na 12 babeczek wyłożyć papilotkami, nałożyć do 2/3 wysokości. Babeczki piec ok. 20 min. w 180st. C. Wystudzić.
KREM:
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, aż się połączą i cukier się rozpuści, następnie dodać serek śmietankowy w 2-3 porcjach i połączyć z masłem. Krem schłodzić w lodówce przez ok. godzinę. Krem nakładać na każdą babeczkę przy pomocy łyżeczki lub szprycą. Na każdej babeczce ułożyć po kilka borówek oraz kawałki truskawek. Całość schłodzić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Ewa Wojtaszko 06.01.2016 22:02
uwielbiam babeczki i ciasta ze świeżymi owocami
agaK. 06.01.2016 16:59
Mega frajda dla dzieci ale i gratka dla dorosłych.
Benita 06.01.2016 15:54
Normalnie zgłodniałam :-)
cukiereczek 06.01.2016 15:42
POPROSZĘ TAKĄ SŁODKĄ BABECZKĘ
ilka01 06.01.2016 15:08
wyglądają super :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat