Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z bitą śmietaną i malinami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Babeczki: 40 sztuk.

mąka tortowa 2 szklanki
cukier puder 1/2 szklanki
masło 15 dag
żółtko jajek 4 sztuki

Krem

śmietana kremówka 250 ml
maliny świeże 20 dag
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z bitą śmietaną i malinami

Kroki postępowania

1
Z mąki, cukru pudru, masła i żółtek wyrobić ciasto. Gotowe włożyć na godz. do lodówki.
Krok 1 - Babeczki z bitą śmietaną i malinami foto
2
Rozwałkować na ok. 5 mm i foremkami wykroić babeczki.
Krok 2 - Babeczki z bitą śmietaną i malinami foto
3
Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180°C i piec 15-20 min.
Krok 3 - Babeczki z bitą śmietaną i malinami foto
4
Śmietanę ubić z cukrem pudrem, podzielić na pół. Do jednej dodać 10 dag malin i jeszcze chwilę miksować. Powstały krem nakładać na ostudzone babeczki wg uznania (biały i różowy), udekorować malinami.
Krok 4 - Babeczki z bitą śmietaną i malinami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 07.01.2015 11:12
fajne na deser
adelajda 05.01.2015 17:36
Smaczne babeczki
Ewelina1991 05.01.2015 09:13
świetne babeczki ;)
Krzysztof15 05.01.2015 08:48
bardzo smaczne babeczki
paula99926 05.01.2015 00:03
bardzo apetyczne :)
kasiaw 04.01.2015 22:57
wyglądają wyśmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak