Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki waniliowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

na okoo 22 sztuk

masło 120 g
cukier puder 110 g
jajko 2 szt
laska wanilii 1 szt
mąka pszenna 200 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
likier Baileys 3 łyżki

dekoracja

bita śmietana
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki waniliowe

Masło utrzeć z cukrem do uzyskania białej, puszystej masy a następnie dodawać stopniowo po jednym jajku oraz miąższ laski wanilii. Przesiać proszek do pieczenia z mąką i dodawać stopniowo do masy. Na końcu dolać likier i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Do foremek do muffinek włożyć papilotki nałożyć do nich ciasto do około ¾ wysokości foremki.
Piec około 15-18 minut w piecu nagrzanym do 180 stopni C. Przed podaniem udekorować rozetką bitej śmietany i kolorową posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzik239 11.02.2016 17:30
Prosty i smaczny deser
Krystyna32 19.01.2016 09:22
apetyczne :)
Ada-Gaba 18.01.2016 22:17
znakomity deser
gosia1988 18.01.2016 22:05
super babeczki
agnieszka214 18.01.2016 21:52
Smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak