Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABECZKI ŚMIETANKOWE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
żółtko jajek 2 szt
cukier 1 łyżka
śmietana 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: BABECZKI ŚMIETANKOWE

Przygotować ciasto kruche i pozostawić je na 20 - 30 minut. Następnie rozwałkować. Wykrawać z ciasta krążki odpowiadające górnej części foremek i wylepić nim foremki. Do foremek nałożyć masę śmietankową, przykryć krążkami ciasta dociskając brzegi. Foremki wstawić na blachę do piekarnika i piec 20 minut. Po lekkim ochłodzeniu wyłożyć babeczki z foremek uderzając w ich dno. Na masę śmietankową do wypełnienia utrzeć 2 żółtka z łyżką cukru, domieszać pół szklanki śmietany i podgrzewać do uzyskania gęstej masy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja35 29.03.2012 12:56
polecam ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak