Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki słone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
sól 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
kminek 1 łyżeczka
jaja 2 sztuki
olej 125 ml
kwaśna śmietana 20 dag
mleko 100 ml
zielona papryka 1 sztuka
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 5 dag
natka pietruszki do dekoracji
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
żurawina
kapusta kiszona 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki słone

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przyprawami. W osobnej miseczce wymieszaj jaja, olej, kwaśną śmietanę i mleko. Obie masy połącz. Odsącz kapustę i drobno ją posiekaj. Paprykę opłucz i pokrój w kostkę. Szynkę pokrój w kostkę. Dodaj resztę składników i wymieszaj je z ciastem. Do formy na muffiny włóż papilotki do babeczek. Do każdej nałóż ciasto do 2/3 wysokości. Piecz ok. 25 - 30 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C. Przed podaniem udekoruj natką i czerwoną papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 26.10.2012 18:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak