Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki Red Velvet

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło lub margaryna 20 dkg
cukier 3/4 szkl.
jajko 4
maślanka 1 szkl.
mąka 2,5 szkl.
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
barwnik spożywczy czerwony 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 łyżka
wanilia 1 laska

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki Red Velvet

Margarynę utrzeć z cukrem, Kiedy uzyskamy gładką masę, dodawać kolejno jajka, cały czas ucierając. Później małymi porcjami dodawać maślankę wymieszaną z barwnikiem. W drugiej misce wymieszać wszystkie sypkie składniki, i małymi porcjami dodawać powstałą mieszankę do składników mokrych. Cały czas ucierać, aby nie powstały grudki. Kiedy wszystkie składniki połączą się w gładką, jednolitą masę, dodać nasiona z laski wanilii i wszystko jeszcze raz wymieszać.Masę nakładać do papilotek, do 2/3 ich wysokości i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Po upieczeniu odstawić do ostygnięcia, a następnie dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 01:43
Znakomicie wyglądają.
eMMe 17.08.2014 22:19
Świetne babeczki:)
xjustynka89x 17.08.2014 21:21
piękne i na pewno smaczne :)
kasiaw 17.08.2014 15:26
wyglądają smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak