Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki podwójnie czekoladowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
cukier brązowy 1/2 szklanki
jajko 2
czekolada gorzka 100 gram
powidła śliwkowe 4 łyżki
kakao 2 łyżki
masło 1/2 kostki
jogurt naturalny 1/2 szklanki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
Kardamon mielony Prymat 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki podwójnie czekoladowe

Mąkę,proszek do pieczenia i sodę przesiej do miski. Dodaj przyprawy i wymieszaj. Masło rozpuść,dodaj 1/2 połamanej czekolady,przesiane kakao i wymieszaj. Masę ostudź.
Jajka ubij z cukrem,powoli dodawaj masę czekoladową. Porcjami dodawaj jogurt i powidła,cały czas ubijając. Pod koniec dodaj suche składniki i wymieszaj.
Ciasto wyłóż do papilotek. Połam resztę czekoladę i posyp babeczki. Piecz w 170 stopniach przez ok 25 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak