Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki piernikowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
margaryna 100 g
cukier trzcinowy 1/2 szklanki
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
mleko 200 ml
kakao łyżeczka
cukrowe gwiazdki do dekoracji
lukier do z serka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki piernikowe

Kroki postępowania

1
W rondelku rozpuścić margarynę i zostawić do ostudzenia.
Krok 1 - Babeczki piernikowe foto
2
W jednej misce wymieszać składniki suche czyli mąkę, cukier, proszek do pieczenia, przyprawę i kakao. Do ostudzonej margaryny wbić jajka, dolać mleko i zmiksowac lub roztrzepać trzepaczką. Składniki suche i mokre połączyć ze sobą.
Krok 2 - Babeczki piernikowe foto
3
Ciasto przełożyć do foremek do 3/4 wysokości. Piec ok 25 minut w 180 stopniach.
Krok 3 - Babeczki piernikowe foto
4
Babeczki dowolnie dekorujemy - u mnie lukier z sera mascarpone i cukru pudru i cukrowe gwiazdki.
Krok 4 - Babeczki piernikowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 04.02.2013 21:16
piękne
kasiek 20.01.2013 21:40
piękne
Magula 01.01.2013 17:27
Były pyszne, polecam
Mala 01.01.2013 14:47
super
Amellia 30.12.2012 17:26
super
Konczi 30.12.2012 07:24
śliczniutkie :)
Magula 30.12.2012 00:08
Dziękuję Noruas, były smaczne.
Noruas 29.12.2012 23:33
wyglądają prześlicznie i przesmacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak