Babeczki orzechowo bananowe

Babeczki orzechowo bananowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    3 szt.
  • masło

    4 łyżki
  • cukier brązowy

    1/2 szkl.
  • jaja

    2 szt.
  • proszek do pieczenia

    1 i 1/2 łyżeczki
  • mąka tortowa

    250 gram
  • czekolada mleczna

    100 gram
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • masło orzechowe

    2 łyżki
  • cukier puder

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Babeczki orzechowo bananowe  foto
Banany obieramy. Wkładamy do blendera i miksujemy.
Krok 2 - Babeczki orzechowo bananowe  foto
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.
Krok 3 - Babeczki orzechowo bananowe  foto
Do bananów dodajemy roztopione masło. Mieszamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, czekoladę drobno siekamy dodajemy do masy bananowej wraz z masłem orzechowym, ubitymi jajami i cukrem waniliowym.
Krok 4 - Babeczki orzechowo bananowe  foto
Miksujemy do połączenia składników.
Krok 5 - Babeczki orzechowo bananowe  foto
Nakładamy do foremek do 3/4 wysokości. Wstawiamy do piekarnika na ok. 20-30 min. w 160 stopniach.
Ostygnięte babeczki posypać cukrem pudrem.
paulette17
Sprawdzać patyczkiem czy babeczki są dobre.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
inka2012 13.04.2015 16:16
Rewelacyjnie wyglądają :)
Aleksandra/Olcia 13.04.2015 10:48
ale pięknie wyrosły, cudne babeczki
Mancia w kuchni 13.04.2015 08:50
cudowne babeczki, akurat piję kawę i chętnie bym taką do niej zjadła :)
Krystyna32 13.04.2015 08:23
pyszne babeczki
Ola1984 13.04.2015 07:15
Uwielbiam takie babeczki :) Moje smaki.
dollce 12.04.2015 21:08
wyglądają smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat