Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki mocno kakaowe z masą sernikową

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

MASA KAKAOWA
masło 100 g
kakao 3 łyżki
cukier trzcinowy 100 g
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 100 g
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
masa sernikowa
mąka pszenna 1 łyżka
białko 1 sztuka
cukier 3 łyżki
ser biały 200 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki mocno kakaowe z masą sernikową

Masło rozpuścić, dodać kakao i cukier zagrzać do rozpuszczenia cukru, zdjąć z ognia odstawić na 3 minuty, dodać jajka, energicznie zamieszać, następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.

Foremki na muffinki wyłożyć papilotkami (ja użyłam papieru do pieczenia, podzieliłam na małe kwadraty i włożyłam do foremek), nałożyć po łyżce masy (mi wyszło 10)

Ser (2-krotnie zmielony), mąkę , białko i cukier dokładnie wymieszać. Nałożyć po łyżce do foremek na masę kakaową.

Piec w rozgrzanym piekarniku 20-25 minut w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 29.08.2013 15:52
wow ale super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak