Babeczki kruche słone

Babeczki kruche słone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    300 gram
  • margaryna

    150 gram
  • żółtko jajek

    3-4 szt
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Babeczki kruche słone

Posypać stolnicę odrobiną maki, posiekac margarynę, przesiać mąkę oraz sól, dodać zółtka i zagnieść ciasto kruche. Następnie do foremek blaszanych wkładać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Następnie po wystudzeniu można podawać z pastami jajecznymi, twarożkiem jako przekąskę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Goya 29.03.2012 16:49
mniam
LuKaSz4761 20.10.2011 06:07
super przepis na pewno spróbuję, pozdrawiam
Sarenka 22.09.2011 14:08
Super, z nadzieniem mozna zaszalec ;)
anja3107 24.03.2011 10:14
świetne te babeczki
banditka 06.09.2010 09:43
może być twarożek ze szczypiorkiem ozdobiony rzodkiewką lub kawałkiem pomidora albo pasta jajeczna ozdobiona pietruszka :) ja podaje je jako przekąski na party ze znajomymi.
izoldaaa6 05.09.2010 21:01
a jakie nadzienie do nich pasuje ??
Iwusia 31.08.2010 17:30
mniam :) :)
Jolanta40 31.08.2010 14:44
świetne
Kate131 31.08.2010 12:49
fajne
Margo1 31.08.2010 11:29
fajne , wyglądają jak muszelki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat