Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki kruche

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dkg
cukier puder 20 dkg
margaryna 15 dkg
żółtko jajek 3 szt
słodka śmietanka 1 szt
kakao kilka łyżeczek
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki kruche

Zagnieść kruche ciasto z podanych składników. Wylepić foremki na babeczki piec ok 15 min. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Pod koniec dodać rozpuszczone 3 łyżeczki żelatyny. Połowę masy pozostawić białą a do połowy dodać kilka łyżeczek kakao. Na ostygnięte babeczki nakładać krem, udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bartek8585 05.10.2012 00:01
zjadłbym takie...
Rafał10 02.10.2012 12:47
ciekawy przepis
KasiaK90 02.10.2012 10:21
super
Wiesława1 02.10.2012 10:21
apetyczne
Ola1984 02.10.2012 09:57
Pysznie się prezentują :)
sara1 02.10.2012 09:51
ŚWIETNIE WYGLĄDAJĄ

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak