Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABECZKI KRÓWKOWO-ŚMIETANKOWE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 300 g
masło 200 g
cukier puder 50 g
żółtko jajek 3 szt
masa krówkowa
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: BABECZKI KRÓWKOWO-ŚMIETANKOWE

Masło posiekać z mąką dodać cukier puder i żółtka szybko zagnieść ciasto schłodzić.Foremki posmarować olejem.Z ciasta wycinać koła wylepiać foremki .Piec 10 -15 min. w 180 stopniach.Babeczki posmarować masą krówkową udekorować bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paweł10 24.04.2012 09:45
ekstra :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak