Babeczki kokosowo - jagodowe Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    150 g typ 500
  • mąka kokosowa

    100 g
  • jajka

    2 szt
  • mleko

    1 szk
  • olej rzepakowy

    1/4 szk
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • cukier

    4 łyżki
  • jagody

    3/4 szk
  • wiórki kokosowe

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


W jednej misce wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia i cukrem oraz jagodami i wiórkami kokosowymi.
W drugiej jajka, mleko i olej a potem do płynnych wsypać suche.
Wymieszać najlepiej widelcem.
12 papilotek włożyć do formy na babeczki i rozdzielić ciasto do foremek.
Babeczki piec 30 minut w 180 stopniach.
Potem wyjąć babeczki z formy na kratkę i wystudzić.
Posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat