Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
150 g typ 500 -
mąka kokosowa
100 g -
jajko
2 szt -
mleko
1 szk -
olej rzepakowy
1/4 szk -
proszek do pieczenia
1,5 łyżeczki -
cukier
4 łyżki -
jagody
3/4 szk -
wiórki kokosowe
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Babeczki kokosowo - jagodowe Zewy
W jednej misce wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia i cukrem oraz jagodami i wiórkami kokosowymi.
W drugiej jajka, mleko i olej a potem do płynnych wsypać suche.
Wymieszać najlepiej widelcem.
12 papilotek włożyć do formy na babeczki i rozdzielić ciasto do foremek.
Babeczki piec 30 minut w 180 stopniach.
Potem wyjąć babeczki z formy na kratkę i wystudzić.
Posypać cukrem pudrem.
Komentarze (0)